FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

JUST ASK!

Je hebt het idee je auto te laten wrappen, Maar je zit nog met veel vragen. Uiteraard mag je ons alles vragen, maar om je te helpen hebben we vast de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Mocht je vraag hier toch niet bij staan, mail of app ons dan gerust.

info@wrapfanatics.nl

Whatsapp Donovan: +31 6 81485086 – Whatsapp Jeroen: +31 6 30393002

Q1:  WAT KOST EEN WRAP ?

Het is lastig daar 1 prijs voor te geven. je hebt uiteraard verschillende auto’s maar ook bepaalde onderdelen kunnen bewerkelijk zijn wat een wrap duurder kan maken. Daarnaast kan je naast omkleuren met gewone folie ook kiezen voor specials qua folie. Denk daarbij aan chroom / mat chroom / carbon/ brushed e.d. Hierbij is het materiaal duurder en bewerkelijker. Met een design wrap komen daar ook ontwerpkosten bij en een extra laag laminaat om de print te beschermen. houdt rekening met gemiddelde v.a. prijzen tussen:

Omkleuren tussen de € 1900,- a 2500,- excl. BTW

Specials tussen de € 2200,- a 3000,- excl. BTW

Printwrap incl. ontwerp: € 3500,- a 4000,- excl. BTW

Q2:  KAN IK OOK ZELF WRAPPEN ?

Natuurlijk kan dat! als je een beetje handig bent kom je al snel een heel eind. we kunnen je ook voorzien van folie en gereedschap als je ervoor wil gaan. Maar als je geen ervaring hebt en geen training hebt gehad ontbreekt er toch snel wat kennis en vaardigheid om een wrap goed te monteren en vooral te zorgen dat het ook goed blijft zitten [ fixeren]. Wil je echt optimaal genieten van een wrap laat het dan aan een proffesional over!

Q3:  HOELANG GAAT EEN WRAP MEE ?

Dat verschilt enorm per folie soort, Fluor kleuren en tijdelijke folie’s gaan vaak maar een half jaar mee en zijn dus alleen geschikt voor promotioneele toepassing. De levensduur van gemiddelde wrapfolie’s variëren tussen de 3 tot 5 jaar. uitgaande van normaal gebruik. goed onderhoud en binnen parkeren verlengen de levensduur nog enigzins.

Q4:  WRAPPEN JULLIE OOK DE BINNENKANT ?

Carwrappen is voornamelijk bedacht uit uiterlijk van een auto te veranderen. In onze offerte’s gaan we daarom ook uit van alleen de buitenkant.

Kan de binnenkant dan niet? … Jazeker, dat kan. Alleen door demontage van de deuren en de bewerkelijkheid van het wrapwerk aan de binnenkant komt de prijs voor zo’n totaal wrap vaak [ dubbel] boven de prijs uit van spuitwerk uit. en is het dus slimmer daarvoor te gaan.

Q5:  KAN EEN WRAP OVER GLASSCOATING ?

Nee, dat gaat niet. Glasscoating heeft een vuilafstotende laag die zorgt wat vuil en vlekken geen tot nauwelijks kunnen hechten aan de auto. Dat geld dus ook voor de lijnmlaag van de folie. Die zal niet hechten en dus snel loslaten.

Er zijn wel mogelijkheden glasscoating over de wrap te plaatsen. Echter verzorgen wij niet dit soort coatings. We adviseren daarvoor echt een detailer te benaderen.

Q6:  WRAPPEN JULLIE OOK MOTOREN / SCOOTERS ?

Motoren en scooters hebben vaal complexere vormen, hier gaat niet veel folie in zitten maar vooral veel tijd. Om het goed te kunnen doen, dienen onderdelen los te worden aangeleverd. houdt rekening met v.a. prijzen tussen de € 1200,- a 1500,- excl. BTW

Q7:  WAT KOST WRAP ONTWERP ?

Ontwerpen kunnen erg verschillen in prijs afhankelijk van je wensen. een simpel design start v.a.  € 300,- excl. BTW en het kan oplopen tot een complexe photoshop klus van +€ 1000,- excl. BTW. Als je je wensen aan ons kan aangeven kunnen wij goed inschatten hoeveel tijd iets zal kosten en kunnen we vooraf een [richt] prijs geven. Ben je zelf carwrapper en ben je op zoek naar een designer met wrapervaring. Neem dan even contact op. Dan kunnen we scherpe wederverkoop prijzen afspreken.

Q8:  MAG IK EEN WRAP ONTWERP OOK VOOR IETS ANDERS GEBRUIKEN ?

Nee, in princiepe maken we een design speciaal voor je auto en de toepassing daarop. Onze designs vallen onder het Intellectueel eigendomsrecht [ Art. 229A ] . Gebruik voor andere toepassingen of doorverkoop is niet toegestaan mits anders overeengekomen.

Q9:  KAN EEN WRAP ER MAKKELIJK AF ?

Wij werken hoofdzakelijk met 3M en Avery, dit zijn bij uitstek folie’s die zich, binnen de verwachte levensduur, prima laten verwijderen. Met de juiste tempratuur kan een wrap binnen 5 a 6 uur zijn verwijderd. Note: we gaan hierbij uit van  fabriekslak. wij zijn niet verantwoordelijk als een auto duidelijk onbehoorlijk gespoten is en daardoor beschadigd tijdens het verwijderen.

Q10:  KAN EEN WRAP DOOR DE WASSTRAAT?

We raden het af, wassen met de hand zorgt voor een langere levensduur. en kleinere kans op schade. Wasen d.m.v. een waststraat geschiet dus geheel op eigen risico. Wassen met een hogedrukspuit kan wel, houd hierbij rekening met een armlengte afstand van de spuit tot de wrap.

Q11:  ZIT ER GARANTIE OP EEN WRAP?

Jazeker, als je door ons laat wrappen kunnen we je een aantal dingen verzekeren: De wrap mag niet zomaar loslaten, Gebeurd dit wel, dan lossen wij dit op of wrappen we een deel opnieuw. Laat de folie los door mechanische belasting, steenslag of een ongeluk [ of het vermoeden hiervan ] Dan geldt dit uiteraard niet.

Naast de montage zit er vanuit onze leveranciers ook garantie op het materiaal. mocht er binnen de gestelde garantie periode een probleem optreden met de uitstraling, kwaliteit of verwijderbaarheid van de folie zelf. Dan kunnen we de herstel vaak [ deels ] verhalen op de fabrikant. Wrapfanatics denkt graag mee in oplossingen. echter kunnen wij geen aanvullende garantie bieden op hetgeen de fabricant aanbied.

wil je weten wat de garantie en verwachte levensduur van jou gekozen folie is? vraag hier dan vooraf naar. dan vragen wij dit voor je op.

Q12:  MIJN [BLANKE] LAK LAAT LOS, IS WRAPPEN EEN OPLOSSING?

Voor een goede wrap, is een goede ondergrond nodig. als [blanke] lak loslaat. dan gebeurt dat ook onder de wrap en gaat het uiteindelijk allemaal los. Wrappen over losse lak, roest of andere onregelmatigheden raden we af en doen we dus niet.